Barion Pixel
Üdvözlünk a veresegyházi zokniüzem webáruházában!

  Egyedi zoknik tervezése

  Cégünk főprofilja a mintás zoknik, és ugyan nagy választékkal rendelkezünk mintákban, azért soha nem lehet mindenre gondolni. Ha Ön szeretne egy egyedi mintával ellátott zoknit készíttetni, akár saját részre, akár másnak ajándékba, cégének promótermékként, viszonteladásra, jótékonysági célokra, valamilyen eseményre ne keressen tovább, nálunk megvalósíthatóak elképzelései!

  A zokniminta tervezésről következik néhány tudnivaló, amelyeken érdemes végigmenni és eldönteni előre, hogy rendelkezzen támpontokkal a saját minta megálmodásában és megvalósításában.

  0) Nagyon érdekelne egyedi zokni, de van minimális mennyiség, amit rendelnem kell?

  • Igen, legalább 40 párat (40 pár esetén 3-4 különböző méretet kérhet, ettől nagyobb tétel rendelésénél tudunk több méretet vállalni. A minimum rendelés 1 mintát és annak 1 színváltozatát foglalja magában!)

  1) Anyagösszetétel, mintázási technológia


  • zoknijaink 100%-os pamutfonal felhasználásával készülnek, polyamid bevonatú rugalmas lycraszálat használunk, valamint elasztánt a gumírozáshoz. A zoknik anyagösszetétele: 95% pamut, 3% polyamid, 2% elasztán

  • Mi kizárólag hímzett zoknik készítésével foglalkozunk, amely azt jelenti, hogy a gép hímzi bele az anyagba a mintát a kötés során (ezért kell elkészíteni minden grafika "zoknimintásított", lekicsinyített változatát). Ennek természetesen technikai limitáltságai is vannak, nem minden logó, grafika alkalmas ilyenszintű lekicsinyítéshez! Amennyiben érdeklődik, mindenképp küldje el számunkra a szóbanforgó grafikát, hogy véleményezhessük megvalósítás szempontjából.

  • Nyomtatni mintát NEM tudunk zoknira!


  2) Milyen képi anyagot kell a mintatervezéshez választani, lehetővé tenni a mintakészítő számára?

  • Mivel pixelszinten (pontonként) kell a mintákat létrehozni a kötőgép számára, ezért minél egyszerűbb az alapminta, annál könnyebb zoknimintát csinálni belőle. Igazából bármilyen kép alkalmas lehet, de minél nagyobb felbontású, minél több színt tartalmaz, annál nehezebb vele dolgozni, ezért leginkább a rajzolt képek, grafikák, vektorok, clipartok azok, amelyek a legjobb alapanyagnak minősülnek, míg a fényképszerű képek átdolgozása a legbonyolultabb és sokszor a minta rovására megy. A részletek gazdagsága szintén egy problémás tényező lehet, kétoldali mintánál kevesebb részletre van lehetőség, míg frontális minták esetében a hely mennyiségéből adódóan részletesebben ki lehet dolgozni a mintákat, így ezt is figyelembe kell vennie, hogy mennyire szeretne részletgazdag mintát, mennyire hasonlítson az eredetire a legapróbb részleteiben (emberi arcképek esetén fotóról dolgozva nem kifejezetten tudunk autentikus arcképet létrehozni, így ezt nem javasoljuk)

  • Nincs szükség vektoros formátumokra, nekünk a legegyszerűbb .png vagy .jpg kiterjésztés a legjobb!

  • Teljes hímzés esetén a minta sűrűsége és részletessége szintén meghatározó tényező, mind a technikai mind pedig a grafikai megvalósításban, ezt szintén mintatervezőnkkel való konzultáció után tudjuk eldönteni, hogy az Ön által biztosított képi anyag, mennyire valósítható meg.


  3) Hogyan helyezkedhet el a minta a zoknin? 
  • kétoldalasan (a zokni jobb és bal oldalán ugyanaz a minta jelenik meg, viselésnél lábának két oldalára esik, ez a leggyakrabban előforduló eset, ennek követelménye, hogy a minta ráférjen a zokni egy oldalára. Ennél a típusnál fontos megjegyezni, hogy a rendelkezésre álló hely inkább hosszú mint széles a zokni felépítéséből adódóan, így a széles minták sokkal nehezebben valósíthatóak meg, anélkül hogy ne legyenek aránytalanul összenyomva, ami így a minta rovására menne. Ennek okán szerencsés inkább ha az adott kép felbontása inkább hosszabb mint szélesebb, ha ugyanakkora vagy közel ugyanakkora a két arány az még jó lehet, azonban ha szélesebb inkább mint hosszabb az több mint valószínű, hogy nem lesz jó ennek a hímzési technikának. Összehajtott állapotban látszik a teljes minta) Példáért kattintson IDE

  • frontálisan (a minta a zokni hajtási élének két oldalára esik, amely viselésnél előre fele fogni nézni. A frontális megvalósításnál a mintából egy darab van csak a zoknin, ami így mentesül a kétoldalinál létező megkötésektől, így tökéletesen alkalmas akár széles, vagy körbefutó minták tervezésére is. Ha igazán részletgazdag kidolgozást szeretne, akkor ez szintén az a formátum, ami ezt lehetővé teszi. Összehajtott állapotban ha a minta középen helyezkedik el, akkor a fele látszik csak, ennyi a tényleges hátránya). Példáért kattintson IDE (ezen a mintán a tacskó a lábfej irányába fog nézni, azaz a sípcsonton helyezkedik el a minta)

  • teljes hímzéssel (ebben az esetben a minta folyamatosan megy körbe és ismétlődik, így nincs tényleges pozícionálási kérdés). Ez a hímzési technika megterhelő tud lenni a gép számára, sokkal nagyobb hibázási lehetőségekkel jár, így anyagilag ez drágábbá teszi a terméket. Ennek a típusnak vannak a minta sűrűségéből adódó technikai limitáltságai, amiket mintatervezőnk állapít meg és előfordulhat, hogy nagyon bonyolult minta esetén nem is vállaljuk el a megrendelést, mivel nem tudnánk érdemben megvalósítani. Ha ilyen mintát szeretne, erről külön kell konzultálni először, hogy eldönthessük, hogy tudjuk-e vállalni. Példáért kattintson IDE

  4) Milyen alapszínekben lehet gondolkodni?
  • Alapesetben olyan színekben érdemes gondolkodni, amiket az ember hétköznap hordhat, egyszínű férfi zoknijaink kínálatából kiindulva megismerheti, hogy milyen színekkel dolgozunk. Ha ezektől eltérő színt szeretne, az bonyolít a dolgon, hiszen külön kell fonalat rendelnünk hozzá, ami szintén egy drágító tényező. Ilyen esetben rendelkezésére tudunk bocsátani egy színkártyát, amin a teljes fonalválaszték megtekinthető, így Ön is láthatja az összes lehetséges színt és választhat azok közül

  • A teljes színskálához kattintson IDE

  5) Lehet-e mintázni a lábfejet? Talprészt?
  • Lehetőség van a lábfejét mintázni a zokninak, alapvetően a talprészre is eshet minta, viszont ez plusz költséggel jár, kivéve csíkos minták esetén.

  6) Mintázható-e a sarok és az orr? A gumirész?

  • A sarok és orr része a zokninak nem mintázható területek, eltérő színűek nem lehetnek egymástól (ha egy zokninak kék sarkat szeretne, akkor az orra is kék lesz, nem lehet piros az orra és kék a sarka)
  • A gumiszakasz rendelkezhet különálló színnel, a zokni többi részétől (a saroktól és orrtól szintén független) amelyet Ön választhat a rendelkezésre álló készletünkből. A gumirész tartalmazhat mintát, azonban egyszerű feliratoktól, csíkoktól, formáktól eltérő, több mint három színt felvonultató minta hímzésére nem alkalmas ez a terület, így csak limitált mértékben kivitelezhető (PÉLDA). Szintén extra költséggel jár, ha mintát szeretne a gumirészbe (az eltérő szín nem számít mintának). Külön igénylés esetén fodrokat is tudunk rátenni. Példáért kattintson IDE

  7) Milyen mintákat érdemes elkerülni?

  • Mindenféle sértő, diszkriminatív, tintafestéket nem tűrő feliratú, a jóízlés határain túlmutató témájú mintát elutasítunk. Jogvédett, bejegyzett figurák, karakterek zoknira való hímzése szintén nem megengedett.

  8) Költségek

  • Az egyedi zoknik ára egy párankénti és egy mintatervezési díjból tevődnek össze. A mintakészítésének költsége bonyolultságtól függően változik. A zoknik párankénti árára kérjen árajánlatot, mivel ez nagy mértékben függ a zokni fajtájától (normál/sport/vastag/térd), a hímzés mennyiségétől,  a darabszámtól, egyéb extra kérésektől.

  9) Kapcsolat

  • Ha egyedi zokni készíttetésében gondolkodik, legyen szó viszonteladásról vagy egyéni használatról, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, ahol válaszolunk minden kérdésére! Írjon e-mailt címünkre (veresizokni@gmail.com) vagy használja a Kapcsolat fülön beépített saját üzenetküldő rendszerünket!
  • Egyedi zoknikkal kapcsolatos kérdések esetén hívható szám: +36706201633

  Referencia munkák

  Lux Hungária megrendeléseLux Hungária megrendelése


  Hot Girly Dance Studio sportzoknija Cocker Rocker Spánielmentés
     V1CK Fit         

   

   
  Pergamenre hányt szavak zoknija :)